Sysksy tuoksuu, tuoksuu aivan selvästi. On tuoksunut jo jonkin aikaa . Auringon valokin on muuttunut syksyn keltaiseksi paisteeksi.
Kesä oli nopeasti ohi. Toivottavasti syksy kestää pidempää ja on lämmin tai ainakin leuto ja lempeä.
Pidän syksystä. Eräs ystäväni väittää inhoavansa syksyn kuivista lehdistä lähtevää ääntä. Minä taas pidän niiden rahinasta kenkien alla, yleensä vielä vähän potkiskelen, saadakseni kunnon tuntumaa. Ja voiko olla ihanampaa kuin lämmin syysilta, kun auringon valo siivilöityy kellanpunaisena puiden välitse puutarhaan :) Sitä voi istuskella rauhassa ja katsella kesän aikaansannoksiaan (mitä tänä kesänä on todella vähän).   Viikonloppuna oli sellainen ilta, vaikka syksy on vasta aluillaan, vai pitäisikö vielä sanoa että on loppukesä?  Kiirehdinkö taas edelle.

Syksy saa odottamaan milloin on aika kaivaa kaulaliinat ja lapaset esille.
Miksiköhän ne tuntuvat syksyllä niin miellyttäville, mutta talvella alkavat  tympäistä, keväällä odottaa jo malttamattomana milloin ne saa tunkea takaisin varastoihin.
Yleensä syksy saa minussa aikaan valmistautumisvimman, liittyen kaulaliinoihin ja lapasiin ja alan kutoa niitä vimmatusti mitä ihanimmista uusista langoista. Ensimmäiset valmistuvat  nopeaan, mutta ne parit, niitä saa pakertaa jouluun saakka. Olenkin huomannut että, parasta tehdä tosiaan vain niitä kaulaliinoja, ei pareja nääs :)

Tulipas syksyinen postaus, ehkä olen tosiaan pikkuisen edellä aikaani. Katson ulos ja katson postaustani, lapasia? kaulaliinoja?? pihalla kukat vielä kukkivat!  Mitä oikein ajattelin, sen täytyy johtua tuosta tuoksusta, jarruja kehiin. Pitää terästäytyä,  mutta sen ehtii huomennakin, eikö :)