Olen käynyt katkeraa taistelua muurahaisia vastaan. Niitä pieniä jotka tekevät pesänsä maan alle.
Jo pari vuotta niitä on yritetty tuhota laatoituksemme alta. Myrkyt ja torjunta aineet tuntuvat vaikuttavan vain juuri sillä hetkellä näkyvillä oleviin murkkuihin. Tänä kesänä taistelu huipentui hurjaan yhteenottoon.

Portaidemme vieressä on pieni kukkapenkki, joka on kuin laatoitukseen jätetty reikä, joka on täytetty mullalla. Siinä ovat muurahaiset asustelleet viime kesästä lähtien.
Eräänä päivänä huomaan, että kukkapenkissä ketoneilikan seassa on kaksi hiekkakasaa?? Minä kyselemään apurilta, kuka on kantanut hiekkaan äidin kukkapenkkiin. No, selviää että keot ovat muurahaisten tekemiä. Tökkään harmissani keot nurit ja vilinähän siellä alkaa. Mies innostuu asiasta sen verran, että käy autotallista jotain myrkkyä jota kaataa kasoihin. Asia jää hautumaan.
Parin päivän päästä, en ole saanut hankittua muurahaismyrkkyä ja jo koko murkut unohtaneena kastelen ketoneilikka penkkiä. Hiekkakasat leviävät ja paljastavat hirveät määrä munia ja toukkia!
Siitä paikasta haen kiihkoissani vesiletkun, saavatpa muurahaiset kyytiä. Olen kuin Kingkong kaupungissa, paitsi vesiletkun kanssa. Ruutaan jäistä vettä voimalla, munat ja muurahaiset kekoineen lentävä (tai, kuten ällävikainen apuli sanoisi, munat ja mulkut lentävät), pitkin laatoitusta. Ruutaan ne nurmikolle saakka, sieltäpähän etsiskelevät. Tunnen voitonhuumaa.
Tutkin penkkiä tarkemmin ja huomaan isoja reikiä laatoituksen reunassa. Kastelukannu sattuu olemaan käsillä, niinpä kaadan vettä reikään toivoen, että loput kuolisivat tulvaan. Kaadan ja kaadan, vesi loppuu. Haen lisää vettä kannulla. Kaadan reikään toisenkin kannullisen. Minne vesi menee? Tutkin ympäristöä, ei, mistään ei pulppua vettä. Haen vielä kannullisen jonka kaadan noin puolen metrin päässä olevaan toiseen isompaan reikään. Vettä ei valu mistään. Epäilys valtaa mieleni, tuliko voittoni liian myöhään?  Kuinka mahdottoman ison käytävistön ovat mokomat saaneet aikaan!?  Onko talon sokkelin alusta jo tyhjennyt? Ovat ovelia, hiekat on kannettu piiloon, eivät nostaneet laatoitukselle.
Taistelu ei vielä ole ohi.
Eilen illalla penkkiä tutkiessa, uudirakentaminen oli jo käynnissä.
Tänään täytyy aloittaa uusi ottelu...
..voittajasta en ole vielä varma, mutta taistelutta en luovuta.
Onko strategia-ehdotuksia? Jatkossa on edettävä huomaamattomasti ja yllätettävä ne rajusti..
....millä ilveellä pääsen niistä eroon??